Arbeidsmarkt

Arbeidsplatform Maqqie ziet omzet 150% groeien 

Tarieven freelancers stegen tot wel 18%

 Arbeidsplatform Maqqie ziet omzet 150% groeien 

Pieter Leenman, founder/CEO van Maqqie

Dat de arbeidsmarkt in beweging is, blijkt wel uit de jaarcijfers van scale-up Maqqie. Het techplatform rapporteerde een flinke groei in 2022, waarin het 2,5 keer meer omzet haalde dan in het voorgaande jaar. Dit is een omzet van in totaal 34 miljoen euro. In 2021 bereikte het arbeidsplatform een omzet van 13,5 miljoen euro.
Pieter Jacob Leenman, founder/CEO van Maqqie: “Het continu in de pas lopen met wet- en regelgeving is de basis voor ons succes. Bij Maqqie zien we digitale transformatie als een oplossing voor veel van de

Digitale transformatie

uitdagingen waarmee de arbeidsmarkt te kampen heeft. Platformtechnologie biedt mogelijkheden om de arbeidsmarkt structureel anders in te richten. Nieuwe vormen van inkomenszekerheid bijvoorbeeld. Maar dat gaat alleen lukken wanneer je de huidige kaders van wet- en regelgeving als vertrekpunt neemt. Anders is het snel einde oefening, dat hebben we recent bij diverse andere platformen gezien. Het feit dat het Maqqie platform alle type contracten kan faciliteren maakt dat er nog een enorme markt aan onze voeten ligt. The best is yet to come!”

Grote verschillen in loonontwikkeling freelancebranches

Rik Blokland, CFO van Maqqie: “We hebben een mooie groei neer kunnen zetten in het afgelopen jaar. Ook voor 2023 verwachten we exponentiele groei. De onderliggende cijfers over 2022 bieden ook interessante inzichten in de ontwikkeling van lonen en zzp-tarieven in de verschillende branches. Werkenden in loondienst kregen er gemiddeld 7,6% bij. Bij freelancers was de stijging gemiddeld genomen slechts zo’n 1%, al zijn de verschillen per branche fors. In sectoren met een groot tekort zien we dat freelancers relatief meer zijn gaan verdienen dan collega’s in loondienst, we zien dat duidelijk terug in de bouw met +18% en horeca met een tariefstijging van 11%. In de logistiek is men blijkbaar in een minder gunstige onderhandelingspositie, gemiddeld verdienden deze freelancers zowel in ’21 als ’22 zo’n 24 euro per uur. Hun logistieke collega’s in loondienst verdienden in ’22 via ons platform een kleine 5% meer dan het jaar ervoor.”

Vorig bericht De Betteld opent vestiging in Zuid-Zweden
Volgend artikel 200ste droogtestuw geplaatst in strijd tegen droogte

Nu op WijGelderland