Staking

1 december staking leerlingen- en zorgvervoer

FNV: staking gaat door, ondanks dat andere vakbond het eindbod accepteert

FNV: Staking leerlingen- en zorgvervoer gaat door ondanks afspraken werkgevers met andere vakbond

De staking morgen in zorgvervoer en taxi gaat door, ondanks dat een andere vakbond het eindbod van de werkgevers accepteert. Dat laat FNV weten op het nieuws van het akkoord.

Meindert Gorter, bestuurder FNV Zorgvervoer en taxi: `Die andere vakbond gaat akkoord met iets wat nog helemaal niet goed is uit onderhandeld, dus ze weten niet waar ze voor gaan tekenen. Bovendien blijven onze leden strijden voor volledige loondoorbetaling bij ziekte. Onbegrijpelijk dat een vakbond pikt dat werknemers gestraft worden als ze door ziekte niet kunnen werken.´

Teleurstellend

De werkgevers lieten 11 november een ultimatum verlopen met eisen van medewerkers over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi. Als reactie daarop begonnen 18 november in een aantal regio´s estafettestakingen. Op dezelfde dag werden de vakbonden uitgenodigd verder te praten, maar die gesprekken eindigden teleurstellend. Daarop besloten de FNV-leden verder te staken.

22.000 mensen

In de sector werken 22.000 mensen, voornamelijk met een parttime contract van gemiddeld 20 uur per week. De huidige cao loopt af op 31 december 2022.

Vorig bericht Wereldprimeur: Alliander verwarmt woningen met waterstof via bestaand gasnet
Volgend artikel Nieuw Fermentatielab in Regio Foodvalley helpt eiwittransitie versnellen

Nu op WijGelderland