Sport

Grootste bedrijfssportevenement Europa in Gelderland

European Company Sport Games vinden plaats in provincie

Grootste bedrijfssportevenement Europa Gelderland

De European Company Sport Games (ECSG) vinden dit jaar plaats van woensdag 22 tot en met zondag 26 juni in Gelderland.

Met ruim 3.200 deelnemers aan 21 sporten uit 15 deelnemende landen, is dit het grootste bedrijfssportevenement van Europa. De sporters nemen het tegen elkaar op in een onderlinge strijd, waarbij onder andere voetbal, tafeltennis, squash en darten aan bod komen. In de Gelderse gemeenten Arnhem, Apeldoorn, Ede en in de Achterhoek worden wedstrijden gespeeld.

Sportprovincie Gelderland

Op woensdagavond 22 juni werden alle sporters ontvangen op Sportcentrum Papendal voor de openingsceremonie. Gedeputeerde Jan Markink heette hier samen met Cees Oudshoorn (algemeen directeur van VNO-NWC) en de directeur van de Europese Company Sport Federatie Didier Besseyre alle deelnemers welkom in Gelderland. Na het ontsteken van de ECSG letters gaan de Games officieel van start. “In de corona tijd hebben we met elkaar gezien hoe belangrijk bewegen is voor onze gezondheid. En hoe we sport en evenementen missen als het door omstandigheden niet kan. “aldus Jan Markink “Ik ben dan ook blij dat we dit jaar de European Company Sport Games kunnen organiseren en bedrijfssporters vanuit heel Europa welkom kunnen heten in onze mooie sportprovincie.” De European Company Sport Games keren na 45 jaar terug in Nederland. In 1977 was de laatste editie in Eindhoven. Voor het eerst vinden de ECSG plaats in een provincie. Een unicum voor dit event, wat normaliter elke 2 jaar in 1 stad wordt gehouden. Dit jaar is het een samenwerking van de gemeentes Arnhem, Apeldoorn, Ede en de Achterhoek, met Nationaal Topsportcentrum Papendal Arnhem als het kloppend hart van het evenement.

Initiatiefnemer en deelnemer

Provincie Gelderland is niet alleen een belangrijke initiatiefnemer van de European Company Sport Games maar ook deelnemer. In totaal doen er 32 collega’s mee, verdeeld over de sporten wielrennen, volleybal, voetbal, tennis en golf.

Vorig bericht ‘Elektrisch lessen’ krijgt landelijk vervolg
Volgend artikel Andersom Solliciteren event Apeldoorn

Nu op WijGelderland