Event

Succesvolle netwerkbijeenkomst Land van Maas en Waal

Eerste bijeenkomst met ruim 50 ondernemers en organisaties uit toeristische recreatieve sector

Succesvolle netwerkbijeenkomst Streekmarketing Land van Maas en Waal

Foto: Land van Maas en Waal

Druten,
Met ruim 50 enthousiaste ondernemers en organisaties uit de toeristische recreatieve sector wordt teruggekeken op een succesvolle eerste bijeenkomst Streekmarketing Land van Maas en Waal. De bijeenkomst werd op 7 maart georganiseerd bij De Bogerd in Druten en geïnitieerd door de klankbordgroep Land van Maas en Waal.  

Ambitie om de positie van West Maas en Waal te versterken

Jochem van Gelder, trotse inwoner en ambassadeur van de streek, presenteerde de middag. Van Gelder ging in gesprek met onder andere Ronald Thoonen, wethouder gemeente Druten, over de kansen in het Land van Maas en Waal voor recreatie en toerisme. Ronald Thoonen zei, “Hoe fantastisch is het om te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en te recreëren in het Land van Maas en Waal. De natuur, het water, cultuur, het culinair genieten. En dat in combinatie van de gastvrijheid van de Maas en Waler. Dan krijg je toch direct het vakantiegevoel!” Daarbij was de wethouder duidelijk over de ambitie om gezamenlijk met ondernemers en de gemeente West Maas en Waal de regio sterker te positioneren.

Stichting Bureau Toerisme

Rob Ansen, recreatieve ondernemer en afgevaardigde namens de klankbordgroep, was zeer te spreken over de huidige ontwikkelingen. Rob, al 30 jaar actief binnen en voor Maas en Waal ervaart een goede samenwerking, waarbij de klankbordgroep fungeert als spiegel en sparringgroep voor Stichting Bureau Toerisme. Met de uitvoering en coördinatie door Bureau Toerisme profiteert de samenwerking van een professionele aanpak en verbinding met de regionale en provinciale programma’s vanuit Bureau Toerisme.

Ontwikkeling dagrecreatie

Richard de Bruin, directeur Bureau Toerisme, benadrukte in zijn gesprek met Van Gelder het belang voor ontwikkeling van dagrecreatie. Zeker nu er op het gebied van verblijf diverse initiatieven aankomen. Ondernemers die willen bijdragen aan de promotie van het Land van Maas en Waal, kunnen meer informatie vinden over de samenwerking, klankbordgroep en projecten via  https://www.bureautoerisme.nl/streekpromotie-land-van-maas-en-waal/.

Vorig bericht Duurzame drinkwatervoorziening in Gelderland
Volgend artikel Gelderland en Vitens ondertekenen drinkwaterconvenant

Nu op WijGelderland