Energie

Aanleg zonnepark langs A15 van start

Op 60 hectare komen 160.000 zonnepanelen

Aanleg zonnepark langs A15

Reeth, Valburg,
In maart is de aanleg van Zonnepark15 gestart aan de Hoge Brugstraat in Reeth en Valburg. Opdrachtgever is ontwikkelaar Sunvest. In een gebied van 60 hectare komen ongeveer 160.000 zonnepanelen te liggen voor het opwekken van zonne-energie.

Met de stroomopbrengst kunnen jaarlijks ongeveer 30.000 huishoudens van energie worden voorzien. De stroom wordt teruggeleverd aan het net. Dat gebeurt via het nieuw gerealiseerde onderstation bij Park 15, langs de A15. Het zonnepark ligt tussen de A15 en de Betuweroute en loopt van knooppunt Ressen tot aan Knooppunt Valburg.

Het zonnepark is straks niet te zien vanaf de noordkant, waar de grootste woonkernen liggen. Dat komt door het geluidsscherm van de Betuweroute. Aan de zuidkant van het zonnepark ligt bedrijventerrein Park 15.

Verkeershinder door bouwverkeer

De werkzaamheden gaan naar verwachting ongeveer een half jaar duren. Auto’s en fietsers hoeven niet om te rijden. Verkeer op de Hoge Brugstraat moet alleen rekening houden met meer vrachtverkeer op de weg. Vanwege de verkeersveiligheid zal het vrachtverkeer voor zware transporten zoveel mogelijk via de Tielsestraat rijden. De route via de Grifdijk wordt zo weinig mogelijk gebruikt.
Ook voor fietsers langs de Rijksweg-Zuid geldt dat ze rekening moeten houden met meer vrachtverkeer in de omgeving. Borden wijzen verkeersgebruikers op mogelijke verkeershinder van bouwverkeer.

Vorig bericht Versnelde bouw sociale huurwoningen in Silvolde
Volgend artikel Milieu Service Nederland recycleert meubelen van Tuinmeubelshop

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijGelderland