Horeca

Blog: Welke apparatuur is nodig bij starten van eigen horecabedrijf

Drie belangrijke apparaten die onmisbaar zijn voor horecabedrijven

Welke apparatuur is nodig bij starten van eigen horecabedrijf

Een eigen horeca onderneming starten is een mooie droom, maar daar komt wel een heleboel bij kijken. Zo moet je een heel stappenplan afwerken, van het behalen van de juiste vergunningen tot het zoeken van een geschikte locatie en het in acht nemen van de verschillende wetten en regels. Als dat allemaal achter de rug is, kun je aan de slag gaan met de aanschaf van de benodigde apparatuur. Bij een horeca onderneming komt heel wat apparatuur kijken, en voor elk apparaat moet er rekening worden gehouden met verschillende aspecten.

Fornuis

Het fornuis is het hart van elke keuken in de horeca, of het nu een kleine eetgelegenheid of een gastronomisch restaurant betreft. Een fornuis moet robuust en betrouwbaar genoeg zijn om de drukte en de dynamiek in de keuken aan te kunnen. Daarvoor zijn verschillende fornuizen beschikbaar, zoals elektrische fornuizen, gasfornuizen of fornuizen met inductieplaten. Elk type fornuis heeft zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Een gasfornuis biedt het gemak van directe controle over de warmte, die je daardoor tijdens het koken effectief kunt aanpassen. Een inductiefornuis warmt snel en efficiënt op, wat van toepassing is in een drukke keuken omgeving. Elektrische fornuizen zijn meer geschikt voor verfijnde gerechten, omdat ze een nauwkeurige warmteverdeling en temperatuurregeling hebben.

Bordenwarmer

Zijn de gerechten eenmaal klaargemaakt, is het zaak ze presentabel te kunnen serveren. Bordenwarmers helpen om de maaltijden op de beste temperatuur aan de gasten te kunnen presenteren. Door borden voor te verwarmen blijft het voedsel langer op de juiste temperatuur. Omdat elke horeca onderneming specifieke wensen heeft zijn er veel verschillende bordenwarmers beschikbaar, van compacte modellen tot grotere exemplaren die meerdere borden tegelijk kunnen opwarmen. In een drukke werkomgeving waar timing een grote rol speelt, is een bordenwarmer van essentieel belang. Daarnaast verzekert het een goed verloop in de keuken, en kunnen meerdere borden tegelijk op een warme temperatuur geserveerd worden zonder dat ingeleverd wordt op de kwaliteit van het eten.

IJsblokjesmachine

Naast eten zullen de gasten ook graag iets te drinken willen. Om de gasten een gekoeld drankje voor te kunnen zetten is een ijsblokjesmachine nodig. Voor dit type machine is het belangrijk om rekening te houden met de koeltechniek. Een ijsblokjesmachine kent twee technieken: luchtkoeling en waterkoeling. Luchtkoeling heeft als voordeel dat er geen extra kosten voor water bijkomen. Er moet wel minstens vijftien centimeter vrije ruimte zijn voor voldoende toevoer en afvoer van de lucht. Elk horecabedrijf maakt gebruik van verschillende hoeveelheden ijsblokjes. Het is daarom belangrijk om te weten welke capaciteit je nodig hebt voor je onderneming. Houd daarbij rekening met de grootte van de opslagbunker, aangezien de ijsklontjesmaker blijft produceren tot deze vol zit. Als de opslagbak nodeloos vol blijft zitten, wordt het namelijk een broedplaats voor schimmels en bacteriën.

Vorig bericht Woningbouwimpuls voor 5.500 woningen in Gelderland
Volgend artikel 9 faillissementen in week 16 in Gelderland

Nu op WijGelderland