Bedrijfsovername

EDEKA neemt bedrijfsonderdelen de Groot fresh group over in Hedel

EDEKA heeft de overname van twee belangrijke bedrijfsonderdelen van de Groot fresh group goedgekeurd

 

De ACM heeft de overname van 2 belangrijke Hedelse bedrijfsonderdelen van de Groot fresh group door EDEKA goedgekeurd. De Groot International en de Groot fresh ripening zijn hiermee definitief in handen van de Duitse Retailer overgegaan. Alle medewerkers van de 2 bedrijven zijn mee overgenomen.

De 2 bedrijfsonderdelen van het 94-jarige toonaangevende familiebedrijf de Groot fresh group zijn gevestigd in Hedel. Er is een lange termijn huurovereenkomst met EDEKA Einkaufskontor GmbH gesloten voor het gebruik van het pand zoals we dat kennen langs de A2.

Gezamenlijke doelen voor de ontwikkelingen in de retailmarkt

De succesvolle internationaal en retail georiënteerde onderdelen worden nu geïntegreerd in de EDEKA Groep, die met Everest Fresh al geruime tijd op de Nederlandse markt vertegenwoordigd is. Door de overname worden de sterktes van de Groot international en de Groot fresh ripening met die van Everest Fresh gecombineerd. Consumenten krijgen daardoor het beste AGF assortiment tegen de beste prijs en service aangeboden.

Over EDEKA

De coöperatieve EDEKA Groep is een van Duitslands leidende supermarktketens. De Groep wordt ondersteund door circa 3.500 onafhankelijke supermarkten, zeven regionale groothandels en het EDEKA hoofdkantoor in Hamburg. De dochteronderneming Netto Marken-Discount, diverse gespecialiseerde retail formules, de samenwerking met de online bezorgdienst Picnic, en EDEKA Foodservice (Cash+Carry) completeren de brede range aan diensten die door de EDEKA Group worden aangeboden. Met circa 11.100 winkels en ongeveer 408.900 medewerkers genereerde EDEKA 66,2 miljard euro omzet in 2022.

De Groot fresh group

De Groot fresh group blijft in afgeslankte vorm bestaan met als eigenaren Ben en William de Groot. De groep bestaat dan nog uit: de Groot fresh transport, de Groot fruit & vegetables, en de Groot UK. Voor de toekomst is er een goede samenwerking afgesproken tussen deze bedrijven en de EDEKA Groep. Vanuit de vestiging Breda zal de Groot fresh group zich blijven focussen op een breder specialistisch assortiment voor groothandel, foodservice, cash & carry en retail.

Everest Fresh groenten en fruit

Ben de Groot neemt met pijn in zijn hart afscheid van de collega’s en de locatie Hedel maar is verheugd met overname. Hij heeft deze keuze gemaakt omdat hij gelooft dat de gezamenlijke lange termijn doelstellingen naadloos op elkaar aansluiten. Tegelijkertijd laat hij de bedrijfsonderdelen met veel vertrouwen achter onder de eindverantwoordelijkheid van Andries van den Bogert. Andries van den Bogert zal samen met het huidige management team de organisatie blijven aansturen. De naam van het bedrijf wordt veranderd in “Everest Fresh Groenten en Fruit”.

Vorig bericht Woningbouwimpuls voor 5.500 woningen in Gelderland
Volgend artikel 9 faillissementen in week 16 in Gelderland

Nu op WijGelderland