Nieuws

Kansen voor Nederlandse ICT-bedrijven in Duitsland

Nederlandse ICT- en technologiebedrijven hebben volop mogelijkheden om te groeien in Duitsland.


Om dit potentieel echter volledig te kunnen benutten is kennis van de Duitse markt en de zakelijke cultuur onmisbaar. De Duits-Nederlandse Handelskamer organiseert daarom op 17 april 2018 in Utrecht de Duitslanddag. Hier kunnen ondernemers in één dag de beste tips voor succes in Duitsland binnenhalen.

Workshop: Kansen voor Nederlandse ICT-bedrijven in Duitsland

Met name op het gebied van internet of things, big data, cyber security en blockchain liggen er veel kansen. In Duitsland wordt veel waarde gehecht aan individuele oplossingen die specifiek voor een bedrijf zijn gemaakt. – Deze en meer tips ontvangen ondernemers in de workshop ‘Internet of things, big data & cyber security – kansen voor Nederlandse ICT-bedrijven in Duitsland’ op de Duitslanddag.

Succesverhalen van ondernemers

Grote spelers zoals Randstad, ING, Rabobank, Mercedes en Tribes vertellen over hun ervaringen op de Duitse markt en geven tips. Ook zijn er jonge succesvolle bedrijven zoals Tony’s Chocolonely, Sendcloud en 3D Hubs op de dag aanwezig om te vertellen hoe zij in Duitsland van start zijn gegaan en welke valkuilen andere ondernemers moeten vermijden. Het volledige programma met alle sprekers staat nu online onder www.duitslanddag.nl/programma

Workshopprogramma over juridische en fiscale vraagstukken

Tijdens verschillende workshops en infosessies worden onder andere de vragen beantwoord, welke juridische en fiscale aspecten bij het zakendoen in Duitsland komen kijken en wat de beste marketingstrategie voor een product kan zijn. Daarnaast is er een beursvloer met 45 informatiestands en veel tijd om te netwerken.

Deelname is gratis

Ondernemers kunnen zich nu aanmelden via www.duitslanddag.nl/aanmelden. Deelname aan de Duitslanddag is gratis voor Nederlandse bedrijven die zich oriënteren op de Duitse markt of hun activiteiten in het buurland willen uitbreiden.

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) ondersteunt al meer dan 110 jaar ondernemingen bij zakelijke activiteiten op de buurmarkt. Met rond 1400 leden vormt de DNHK het grootste Duits-Nederlandse zakennetwerk.

Vorig bericht 3 nieuwe faillissementen in Gelderland (o.a. B&G Techniek B.V., Asint B.V.)
Volgend artikel Lamers Transport & Expeditie B.V. uit Bemmel failliet

Nu op WijGelderland