Infra

Werkzaamheden Goorseweg half juli 2024 klaar

Vanaf vrijdag 19 juli 2024 is zuidelijk deel van nieuwe provinciale weg klaar

Werkzaamheden Goorseweg half juli 2024 klaar

Vanaf vrijdag 19 juli 2024 is het zuidelijk deel van de nieuwe provinciale weg N346 Schakel Achterhoek-A1 klaar. Aan beide kanten komt een parallelweg. Doorgaand verkeer rijdt voortaan via deze provinciale weg. De naastgelegen woningen en bedrijven zijn via de parallelwegen bereikbaar. 

Betere verkeersveiligheid en doorstroming

Met de scheiding van het bestemmingsverkeer en het doorgaande verkeer verbetert de verkeersveiligheid en de doorstroming. Twee delen van de N346 Schakel Achterhoek-A1 zijn dan klaar. De Kwinkweerd, het noordelijk deel van de provinciale weg, was begin juni 2024 klaar. Het zuidelijke deel is 19 juli 2024 klaar en ligt ten zuiden van de Goorseweg, tussen de bouwlocatie van de nieuwe brug tot aan het nieuwe kruispunt met de Nettelhorsterweg. De hele N346 Schakel Achterhoek-A1 is klaar als de brug over het Twentekanaal (De Nettelhorsterbrug) is gebouwd en ook de fiets- voetgangersbrug (Ampsenseknoop) af is.

Noordelijke parallelweg

De bestaande Goorseweg wordt de noordelijke parallelweg van de nieuwe provinciale weg. Deze weg sluit aan op het kruispunt met de Nettelhorsterweg. De Intratuin en de woningen aan de noordzijde zijn dan via het kruispunt met de Nettelhorsterweg bereikbaar.

Zuidelijke parallelweg

Deze parallelweg ligt tussen de Tusselerdijk tot bijna aan het kruispunt met de Nettelhorsterweg. De percelen en de woning langs deze weg zijn na 19 juli 2024 alleen nog via de aansluiting van deze parallelweg met de Tusselerdijk bereikbaar.

Werkzaamheden parallelweg Goorseweg

Na de zomer van 2024 voert de provincie nog werkzaamheden uit aan de Goorseweg. De rijbaan wordt dan voorzien van nieuw asfalt met rode fietsstroken aan beide zijden. Ook voert de provincie werkzaamheden uit om de in- en uitritten van de woningen netjes op deze parallelweg aan te laten aansluiten. Na de zomer komt er meer duidelijkheid over de planning hiervan.

Vorig bericht Oproep voor ontlasten van Gelderse stroomnet
Volgend artikel 37 bedrijven failliet in Gelderland

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijGelderland