Prijs

Wie is innovatiefste student van het land

Op donderdagavond 13 oktober aanstaande pitcht de nieuwe generatie impactmakers hun ideeën voor een betere wereld in de grote zaal van Stadstheater Arnhem

Wie is innovatiefste student van het land

Arnhem,
Voor de tweede keer organiseert INNOVATE in Arnhem de competitie voor De Innovatiefste Student van Nederland. De eerste aflevering, corona raasde nog door het land, was een succes met nationale belangstelling.

Op donderdagavond 13 oktober aanstaande pitcht de nieuwe generatie impactmakers hun ideeën voor een betere wereld in de grote zaal van Stadstheater Arnhem. Daar wordt bepaald wie het aller-innovatiefste talent van de huidige generatie studenten is. INNOVATE organiseert deze nationale challenge wederom met zakenblad Quote en wetenschapsblad Quest. De winnaar mag zich niet alleen een jaar lang De Innovatiefste Student van Nederland noemen maar gaat op kosten van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op volledig verzorgde reis naar Silicon Valley. “Fantastisch hoe creatief de jonge studenten zijn”, aldus voorzitter Berry Kessels van INNOVATE. “Ik ben er trots op dat we vorig jaar, midden in coronatijd, zo’n prachtig evenement tot stand hebben kunnen brengen. Ik kijk uit naar de tweede aflevering.”

Online

Twee jaar lang manifesteerde INNOVATE zich noodgedwongen vooral online. Nu is het weer tijd voor spektakel en reuring in de Arnhemse binnenstad. Iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van morgen kan zich van 12 t/m 15 oktober onderdompelen in de toekomst. Bijzondere ervaringen gegarandeerd. Astronaut André Kuipers neemt ons een een avond lang mee op avontuur rond onze aarde. Op een ander moment kun je leren hoe we ervoor gaan zorgen dat Nederland energieneutraal is in 2035. En hoe zat het nu met Artificial Intelligence, the Metaverse en Crypto..?

INNOVATIE

Kom naar INNOVATE en maak het vier dagen lang mee! Creatief directeur Hilmer Thijs van INNOVATE: “Met vier dagen aan programma op verschillende locaties in Arnhem is er voor iedereen iets bijzonders te beleven.” Op woensdagavond 12 oktober beginnen we meteen met een onderwerp dat iedereen aangaat: de energietransitie. Hoe komen we los van slechte energie, en hoe gaan we er voor zorgen dat we in 2035 energieneutraal zijn? Vijf top-innovators in de energietransitie vertellen het je tijdens de INNOVATE Energy Meetup op 12 oktober in Industrial Studios op energy-hotspot Industriepark Kleefse Waard.

Op vrijdagmiddag 14 oktober komt ondernemend Arnhem samen tijdens het Bring Your Own Business event in Rozet Arnhem. Arnhem Studiestad, Startup50 Gelderland en Startclub Arnhem organiseren een middag gevuld met workshops, een Collegetour met een Arnhemse topondernemer, een expo met ondernemers uit de stad en maar liefst twee finales: die van Startup50 Gelderland én de finale van de Student City Challenge. Kortom: een middag gevuld met alles wat jou als te starten of startende ondernemer inspireert!

Algemeen directeur Mark Spijker van INNOVATE:

“De focus dit jaar ligt op impact. We programmeren echt over urgente thema’s en onze gezamenlijke toekomst.” Op vrijdagavond 14 oktober neemt astronaut André Kuipers je mee op avontuur en zijn unieke kijk op de wereld. Grenzen tussen landen zijn vanuit de ruimte niet zichtbaar. Wél zichtbaar zijn de mondiale uitdagingen waar we met zijn allen voor staan:
klimaatverandering, ontbossing, de gevolgen van verstedelijking. Vanuit de ruimte is goed te zien dat wij wonen op een kleine bol in een groot, donker heelal; de aarde is in feite zelf een ‘ruimteschip’ met beperkte voorraden. Nieuwe technologieën – van recycling tot satellieten – zijn noodzakelijk voor een goede toekomst. Een bijzondere avond gegarandeerd. Op zaterdag 15 oktober staan innovatie, beleving en ontmoeting centraal bij de INNOVATE Experience. In Musis Sacrum vind je die dag een pop-up expositie met zo’n 45(!) innovaties die je kunt beleven. Ondernemers, innovators, ‘Willy Wortels’ en impact makers laten hier hun nieuwste creaties zien. Ze zijn ook aanwezig dus je kunt meteen kennis met ze maken. Nieuw dit jaar is een inhoudelijk programma: Je kunt deelnemen aan diverse interactieve sessies van bijzondere innovators. Let op: Deze workshops zijn gratis maar inschrijving is verplicht i.v.m. het beperkte aantal plaatsen.

Vorig bericht Trede drie Safety Culture Ladder vanaf 2025 vereiste bij ViA
Volgend artikel Doorbraak voor de collectieve woningbouw

Nu op WijGelderland