Duurzaam

De Groene Sector Vakbeurs 2023

Beursorganisatie reikte tijdens De Groene Sector Vakbeurs 2023 de Innovatie Award uit in twee categorieën

De Groene Sector Vakbeurs 2023

Foto: Seijbel

Hardenberg,
De afgelopen editie van De Groene Sector Vakbeurs op 10, 11 en 12 januari 2023 in Evenementenhal Hardenberg is bezocht door in totaal 16.269 groenprofessionals. Dat zijn ruim 5.000 meer dan vorig jaar, toen de vakbeurs door corona verplaatst werd naar maart. Ook het aantal exposanten was hoger: meer dan 300 ten opzichte van 270 in 2022. “In alle opzichten was dit weer een ouderwetse Groene Sector-beurs. Met de aantallen, de sfeer en beleving zoals we die voor corona gewend waren”, zegt een trotse Lucas van’t Hof namens beursorganisator Easyfairs.

Over Vakmanschap

Van’t Hof: “Wij kunnen ons geluk niet op, het waren drie fantastische dagen! Een groot compliment aan onze exposanten die samen met hun 1525 medewerkers groots hadden uitgepakt voor de bezoekers. Het was een komen en gaan van groenprofessionals met in alle hallen veel beleving dankzij verschillende activiteiten die plaatsvonden op de beurs. Zo ontstond er een perfecte combinatie van netwerken, kennisdeling, beleving én volop aandacht voor het vakmanschap waar de groene sector bekend om staat. Bovendien was dit de eerste keer dat de beurs gelijktijdig plaatsvond op dezelfde locatie met de Tuinprofessionaldagen. Dat was een groot succes met verschillende onderwerpen en sprekers, zodat bezoekers de gehele dag kennis konden opdoen.”

Innovatie Award

De beursorganisatie reikte tijdens De Groene Sector Vakbeurs 2023 de Innovatie Award uit in twee categorieën. In de categorie Groene Inrichting ging de prijs naar Innogreen met de innovatie Green Start en in de categorie Tuin en Park Mechanisatie won Vector Machines met de innovatie Autonome Vector Wd 2.0. Ook de finale van het NK Hovenier 2023 vond plaats op de beursvloer. Na een spannende tuinaanlegwedstrijd werd het team van Aeres Velp afgelopen donderdag de winnaar van de Nationale Wedstrijd Hovenier 2023 die Koninklijke VHG jaarlijks organiseert. Willem Mateman en Twan Geven mogen zich Nederlands Kampioen Hovenier 2023 noemen en maken kans om in september deel te nemen aan de Europese vakwedstrijden in Gdansk in Polen.

Op de woensdag was de verkiezing van de Duurzaamste Hovenier van Nederland door Tuin en Landschap. Uit drie genomineerden werden Marcel en Cora Achterberg van GildenGroen uit Zeewolde verkozen tot winnaar. Volgens juryvoorzitter Ruud Snijders van InnoGreen waren de verschillen tussen de kandidaten ook dit jaar miniem. Op de tweede plek eindigde Wouter Rijkaart van Willemstein Hoveniers uit Waddinxveen en derde werd Dionysios Sofronas van Aardoom Hoveniers uit Ridderkirk.

De volgende editie van De Groene Sector Vakbeurs is op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 januari 2024 in Evenementenhal Hardenberg. Voor meer informatie: www.groenesector.nl.

Vorig bericht De Betteld opent vestiging in Zuid-Zweden
Volgend artikel 200ste droogtestuw geplaatst in strijd tegen droogte

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijGelderland