Duurzaamheid

Gemeente Berg en Dal ondersteunt ondernemers bij verduurzamen

Zes acties om te helpen bij verduurzaming

Gemeente Berg en Dal

Berg en Dal,
De gemeente Berg en Dal gaat het midden- en kleinbedrijf (mkb) helpen om duurzamer en toekomstbestendiger te worden. Mkb-ondernemers krijgen (financiële) ondersteuning bij 6 duurzaamheidsacties. De acties staan beschreven op 6 kaarten. Die kaarten gaat de gemeente verspreiden onder alle mkb-ondernemers. 

Woensdag 24 mei overhandigde wethouder Irma van de Scheur symbolisch de eerste actiekaart aan eigenaren Sarah Norris en Stijn Hinke van restaurant Puur Sanh in Berg en Dal. Zij willen elektrisch verwarmde terraskussen bestellen van Sit & Heat.

RvN@ ondersteunt de gemeente bij dit project. RvN@ is een stichting in het Rijk van Nijmegen die zich richt op het versterken van de innovatiekracht van het mkb.

Dit zijn de 6 acties

De 6 acties zijn heel verschillend. Zo kan de gemeente zoveel mogelijk verschillende mkb-ondernemers een passende actie bieden:

  • Sit & Heat. Elektrisch verwarmde zitkussens. Een zuinig alternatief voor reguliere terrasverwarmers.
  • Greendish. Voor horecaondernemers die hun menu willen verduurzamen en hun hoeveelheid afval willen reduceren.
  • Separate, gratis plasticinzameling. Met de actiekaart brengt de gemeente de kosteloze inzameling van gescheiden verpakkingsafval onder de aandacht.
  • Circulaire kickstart. Ondersteuning bij het doorlichten van bedrijfsprocessen, op zoek naar kansen voor verduurzaming en circulariteit.
  • EARN-E. Een slimme energiemeter die kosteloos verkrijgbaar is voor 100 mkb-ondernemers in Berg en Dal.
    Zon op dak. Een haalbaarheidsstudie en een subsidieaanvraag voor een zonnepaneelsysteem voor op een bedrijfsdak.

Samenwerking

Gemeente en RvN@ hebben vooraf ondernemers(verenigingen) gevraagd welke acties hen zouden helpen. De provincie Gelderland maakt dit project mede mogelijk door het Winterfonds. De provincie heeft dit fonds opgezet in verband met de energiecrisis.

Vorig bericht Binnenkort nieuwe regelingen voor agrarische ondernemingen
Volgend artikel Subsidie voor ruim 40 culturele organisaties en makers

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijGelderland