Subsidie

Subsidie voor ruim 40 culturele organisaties en makers

Subsidies vanuit 3 verschillende regelingen

Subsidie culturele organisaties makers

De afgelopen maand verleende de provincie Gelderland vanuit 3 verschillende regelingen subsidies aan 44 culturele organisaties en makers. Zo maakt de provincie initiatieven mogelijk waar veel Gelderlanders van kunnen genieten.

Jeugdpodiumkunsten

De provincie stimuleert Gelderse kinderen tot 18 jaar met de regeling Jeugdpodiumkunsten om een voorstelling van hun keuze te bezoeken. Daarbij gaat het om een breed professioneel aanbod van muziek-, theater- en dansvoorstellingen verspreid over de provincie. Daarnaast stimuleren ze met deze regeling talentontwikkeling en innovatie binnen de jeugdpodiumkunsten en kennisdeling binnen het Netwerk Jeugdpodiumkunsten Gelderland. De provincie ontving 8 aanvragen. Deze voldeden allemaal aan de gestelde criteria en daarmee kenden ze in totaal €538.000 subsidie toe aan deze partijen.

Artistieke producties en festivals

14 artistieke producties en festivals krijgen €300.000 subsidie van provincie Gelderland. Dat geld gaat naar festivals, podiumkunst en producties beeldende kunst, mode en vormgeving. Eind 2022 besloten Provinciale Staten om de regeling nog 1 keer open te zetten. De provincie ontving 37 aanvragen. Ze werkten eerdere jaren met een adviescommissie maar voor deze openstelling bleek dit niet haalbaar vanwege de beschikbare tijd. Om de regeling snel en eerlijk uit te voeren, kozen ze voor een loting. Een notaris bepaalde met deze loting de volgorde van behandeling, zodat alle aanvragers een gelijke kans kregen.

Talentontwikkeling van professionals

De provincie draagt bij aan de artistieke ontwikkeling van professionele makers met de regeling Talentontwikkeling van professionals. Makers die in Gelderland wonen, konden een subsidie aanvragen voor begeleiding bij hun artistieke ontwikkeling. De provincie stelde hiervoor €100.000 beschikbaar. Ze hebben 22 aanvragen toegekend. In de toegekende aanvragen is een grote spreiding over kunstdisciplines te zien: van productdesign tot popmuziek en van jeugdtheater tot glazen beelden.

Vorig bericht Gemeente Berg en Dal ondersteunt ondernemers bij verduurzamen
Volgend artikel Aangevuld inpassingsplan Railterminal Gelderland naar PS ter besluitvorming

Nu op WijGelderland