Netwerk

Hulp bij vol stroomnet voor Gelderse bedrijven

Praktische handreiking maakt duidelijk welke maatregelen mogelijk zijn

Hulp bij vol stroomnet voor Gelderse bedrijven

Gedeputeerden Ans Mol en Helga Witjes ontvingen op 13 mei 2024 een praktische handreiking, die ondernemers helpt om te gaan met netcongestie (file op het elektriciteitsnet). De handreiking, geschreven door experts, beschrijft wat nu nog wel kan. Deze maatregelen hebben zich in de praktijk bewezen.

Wat kunnen ondernemers doen?

De file op het elektriciteitsnet zorgt voor grote uitdagingen. Elektriciteit om te groeien, verduurzamen of een bedrijf te starten is beperkt. Voor ondernemers is het belangrijk om te weten wat ze toch zelf kunnen doen. Daarom maakte een groep experts, samen met een aantal Gelderse organisaties, een praktische handreiking voor ondernemers. Gedeputeerden Ans Mol en Helga Witjes namen de handreiking in ontvangst, samen met VNO-NCW Midden-voorzitter Marcel Hielkema en Gelders ondernemer Jan Ros.

Praktische tips en ideeën

De handreiking maakt op een gemakkelijke manier duidelijk welke maatregelen er mogelijk zijn, individueel of samen met anderen. Wat hiervoor nodig is, waar te beginnen, wat het oplevert en wie kan helpen. Ondernemers kunnen bijvoorbeeld zelf meer energie gaan opwekken of een energiemanagementsysteem aanschaffen. Zo’n systeem meet energiestromen, waardoor een ondernemer slim kan omgaan met beschikbare energie. Andere maatregelen zijn bijvoorbeeld: restwarmte gebruiken of energie tijdelijk opslaan in een batterij. In een samenwerking kunnen ondernemers denken aan een gezamenlijke aansluiting, een gezamenlijk energiesysteem of aan directe aansluiting op een zon- of windpark. De handreiking gaat ook in op maatregelen die mogelijk zijn op (korte) termijn.

Vorig bericht Bedrijventerreinen krijgen glasvezel in Dodewaard
Volgend artikel Nieuwe TOKO in Arnhem

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijGelderland