Agri

Meepraten over Gelderse landbouwbeleid

Tweede webinar vindt plaats op 16 mei 2024

Meepraten over Gelderse landbouwbeleid

Bij het eerste webinar waren boeren en andere betrokkenen in gesprek over mogelijke aanpassingspunten van het Gelderse landbouwbeleid. Op 16 mei 2024 vindt de tweede webinar plaats. Boeren kunnen hier opnieuw hun ideeën delen. 

Kadernota actualiseren

“Onze kadernota Agrifood is vastgesteld in 2021 en legt vooral nadruk op natuurinclusieve melkveehouderij als ontwikkelrichting. Sindsdien is er veel veranderd in de wereld. Voedselzekerheid is een belangrijk thema geworden en de stikstofcrisis is nog niet opgelost. Provinciale Staten vinden dat er in Gelderland ruimte moet zijn voor álle ontwikkelrichtingen in de landbouw. Wij gaan daarom de kadernota actualiseren”, zegt Harald Zoet, gedeputeerde landbouw.

Verschillende sectoren en onderwerpen

Tijdens het webinar zaten boeren en tuinders uit verschillende sectoren aan tafel. In de eerste ronde deelden veehouders hun visie op de huidige problematiek. Een kalverhouder, pluimveehouder en een natuurinclusieve melkveehouder gingen onder leiding van presentator Suzan Klein Gebbink in gesprek over wat er nodig is om verder te kunnen boeren in Gelderland. In de tweede gespreksronde was er aandacht voor plantaardige teelten en over de samenwerking daarvan met de veehouderij. Een akkerbouwer, fruitteler en innovatief ondernemer deelden hun ideeën en oplossingen.

Webinar 16 mei

Voorafgaand aan de webinars gaven diverse partijen suggesties voor beleidsaanpassingen. Tijdens het webinar van 16 mei 2024 wordt daar nog een keer dieper op ingegaan: met de sprekers aan tafel en de deelnemers thuis via de chat. Het doel van de webinars is om te kijken hoe de provincie en boeren met het provinciale beleid de uitdagingen in de agrarische sector kunnen aangaan. Boeren die willen deelnemen aan de webinar kunnen zich via de website aanmelden.

Vorig bericht 17 Gelderse bedrijven failliet in eerste week mei
Volgend artikel 15 faillissementen in week 17 in Gelderland

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijGelderland