Management

NCD verwelkomt nieuwe directeur

Esther de Jong neemt roer over van Karlijn L'Ortye

NCD verwelkomt nieuwe directeur

Foto: NCD, Esther de Jong

De Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren, NCD, heeft per 12 januari 2023 een nieuwe directeur. Esther de Jong neemt het roer over van Karlijn L’Ortye en heeft ambitieuze plannen om de vereniging verder te laten groeien.

Ervaring

Esther (1977) is afkomstig uit een ondernemersfamilie en is bedrijfskundig en economisch opgeleid. De afgelopen 6 jaar heeft ze haar capaciteiten ingezet bij FNV Horecabond als dagelijks bestuurder en directeur. Naast deze werkzaamheden is ze ook toezichthouder bij SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) én werd onder haar leiding FNV Jong opgericht: een federatie die zich inzet om jongeren hun eerste stappen op de arbeidsmarkt te laten zetten.

Een goede opvolger

Haar ervaring en kennis van het aansturen van een vereniging en haar persoonlijkheid maken Esther tot een goede opvolger van Karlijn, vertelt Paul Geraeds, voorzitter NCD: “Esther is resultaatgericht en ondernemend. Haar ruime ervaring in leidinggeven, change- en projectmanagement binnen de (non)profitsector zijn van grote meerwaarde voor NCD. We hebben in haar de verbinder gevonden die wij zochten om NCD verder te laten ontwikkelen naar een eigentijdse community voor leiderschap. Daarmee kunnen we de door Karlijn ingezette koers voortzetten.”

Kansen om positie NCD te verstevigen

Esther ziet veel kansen om de positie van NCD als vereniging te verstevigen en een grote diversiteit aan doelgroepen aan de vereniging te verbinden. “Ik werk graag samen met mensen in teamverband, het liefste in maatschappelijk betrokken organisaties waar veel ruimte is voor eigen inbreng,” aldus Esther.

Toekomstplannen

Voor NCD als vereniging heeft De Jong grote plannen: “Ik vind dat NCD zich onderscheidt, juist door als enige organisatie op unieke wijze de belangen van directeuren en toezichthouders te behartigen. Ik denk dat de vereniging nog meer gebruik kan maken van de bestaande kennis en ervaring, juist onder de leden. Als de vereniging deze rijkdom aan inzichten en ervaringen met nieuwe doelgroepen verbindt, dan kunnen beide doelgroepen van elkaar leren. Daar ligt een grote kans, zowel voor het behoud van bestaande leden als voor het aantrekken van nieuwe leden.”

Vorig bericht De Betteld opent vestiging in Zuid-Zweden
Volgend artikel 200ste droogtestuw geplaatst in strijd tegen droogte

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijGelderland