Duurzaam

Rapport WRR raakt duurzame ondernemers vol in het hart

MVO Nederland pleit voor een ondernemersklimaatverandering.

Overheid moet duurzaam ondernemen bevorderen door klimaatverandering

Het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) raakt alle duurzame ondernemers vol in het hart. Sterker nog: de conclusies lezen alsof het rechtstreeks van MVO Nederland zelf komt. Waarom? De bedrijven in het MVO Nederland- netwerk zijn er tot in hun vezels van overtuigd dat ze essentieel zijn voor het ‘oplossen’ van maatschappelijke opgaven. Ze willen ook niets liever dan dat.

Alleen, als duurzaam ondernemen niet de aantrekkelijkste optie is, schiet het niet op met die transitie. Laat staan met de innovatie die zo nodig is om onze doelen te bereiken. Het zo geroemde ‘ondernemersklimaat’ doet zichzelf vooral te kort. Het is nog te eenzijdig ingericht op financiële groei. En te weinig op de realiteit van nu en de toekomst

Daarom pleit MVO Nederland voor een ondernemersklimaatverandering. Door bijvoorbeeld uitstoot forser te beprijzen. Of door het werken aan biodiversiteit te belonen. De grote, gevestigde bedrijven stribbelen daar al jaren heftig op tegen. Maar het rapport toont aan dat vooral vasthouden aan overheidsbeleid in hun voordeel is.

Terwijl MVO en het netwerk, weten dat het anders kan. Sterker nog: “de inzet op verduurzaming is voor MVO Nederland de gewoonste zaak van de wereld. En het loont ook nog eens. Hopelijk houdt de overheid het deze keer eens niet alleen bij het erkennen van een rapport, maar ziet het ook in dat ze er nu echt naar moeten gaan handelen.”

Dit is een expertquote van Wouter Scheepens, Interim directeur-bestuurder, MVO Nederland.

Vorig bericht Wegwerkzaamheden N792 Vaassen - Twello
Volgend artikel Gebrek aan kennis over Garanties van Oorsprong (GvO's) remt duurzame energiegroei

Bestel nu de beste boeken over Ondernemerschap!

Via onze partner managementboek.nl

Nu op WijGelderland