HR

Andersom Solliciteren event Apeldoorn

Werkgevers solliciteren bij werknemers door arbeidsmarktkrapte

Randstad Andersom Solliciteren Apeldoorn

Apeldoorn,
De krapte op de arbeidsmarkt is nog nooit zo hoog geweest in de provincie Gelderland. Het is dan ook noodzaak voor werkgevers om nog harder te werken aan het aantrekken en behouden van personeel. Randstad organiseert daarom tien regionale ‘Andersom solliciteren‘ evenementen om werkgevers bij werknemers te laten solliciteren om zo op een andere manier personeel te vinden. De evenementen vinden plaats op 30 juni van 16:00 – 20:00 uur. In Gelderland is dit bij Randstadvestiging Apeldoorn op de Christiaan Geurtsweg 8.  

Alle provincies laten een sterke stijging zien in schaarste aan personeel, met de grootste toename in Drenthe, Noord-Holland en Limburg. De grootste tekorten ziet Randstad momenteel in Utrecht, Noord-Brabant, Zeeland, Gelderland Noord-Holland en Overijssel. In alle provincies is de werkloosheid historisch laag, de laagste werkloosheid vinden we momenteel in Zeeland, op de voet gevolgd door Drenthe, Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel. In Limburg, Drenthe en Groningen zijn er relatief veel niet-werkenden, wat betekent dat er wellicht meer kansen zijn voor het arbeidspotentieel.

Arbeidsmarkt in Gelderland

In provincie Gelderland is de werkloosheid in het eerste kwartaal van 2022 momenteel (3,4%). Het Andersom Solliciteren-evenement in Apeldoorn biedt werkgevers de kans zich uitgebreid te presenteren aan kandidaten om zo in beeld te komen bij potentieel nieuwe werknemers. Werknemers krijgen de kans díe baan te vinden die echt bij hen past.

Ferdinanda van Veen, Regiodirecteur Gelderland bij Randstad Nederland: “Werkgevers hebben het moeilijk momenteel. Het aantrekken en behouden van werknemers is extreem uitdagend. Met onder andere dit evenement helpen we werkgevers in beeld te komen bij potentiële nieuwe werknemers. En het is een mooie kans voor werkzoekenden om op een verfrissende manier van dichtbij en persoonlijk kennis te maken met werkgevers.”

Wensfuncties

En waar zijn werkzoekenden dan naar op zoek? Iedere werkzoekende die zich inschrijft bij Randstad wordt gevraagd één of meerdere wensfuncties in te vullen: waar is men naar op zoek. In provincie Gelderland ziet de top 5 aan wensfuncties er als volgt uit:

1.     Administratief medewerker
2.     Logistiek medewerker
3.     Productiemedewerker/inpakker
4.     Klantenservice medewerker
5.     Receptionist

Campagne Andersom Solliciteren

Het evenement is een onderdeel van de campagne Andersom solliciteren. Een langlopende campagne om de komende jaren meer mens en organisatie met elkaar te verbinden. Dat wil de hr-dienstverlener bereiken door nog meer in de rol te kruipen van partner in werk en begeleider bij ontwikkeling van mensen en loopbanen. In de komende periode onderneemt Randstad verschillende initiatieven om meer invulling te geven aan de rol van partner in werk, voor werknemers met flexibele en vaste contracten. Vandaag is er een landelijk online evenement ‘Andersom Sollicitatie’, onder leiding van presentator Igmar Felicia. Bedrijven als KLM, KPN, NS, Thuisbezorgd en de Belastingdienst doen mee aan het evenement. Bovendien krijgen geïnteresseerden volop handige informatie over werk, waaronder sollicitatietips. Aanmelden/deelnemen voor de regionale evenementen is mogelijk via https://www.randstad.nl/andersom-in-de-regio.

Vorig bericht Grootste bedrijfssportevenement Europa in Gelderland
Volgend artikel BMV Makelaars opent nieuw kantoor in Ede

Nu op WijGelderland