Nieuws

Ziut wint aanbesteding LED-verlichting in Schagen

Alle openbare verlichting in gemeente Schagen wordt omgebouwd naar LED-verlichting


Gemeente Schagen heeft voor de uitvoering voor het vervangen van de openbare verlichting een Europese aanbesteding gehouden. Op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft Schagen voor Ziut B.V. uit Arnhem gekozen. Het bedrijf is gespecialiseerd in openbare verlichting en zorgt samen met beheerders, aannemers en andere opdrachtgevers voor verkeersregeling, camerabewaking en Smart City-ontwikkeling.

Donderdag 29 maart heeft naar aanleiding van deze aanbesteding de definitieve gunning plaatsgevonden. Wethouder Sigge van der Veek; “Door efficiënt om te gaan met openbare verlichting is grote winst te boeken. Niet alleen in geld en voor het milieu, maar ook door meer veiligheid en minder lichthinder en storingen.â€

LED-verlichting

LED-verlichting is energiezuinig, vermindert de CO²-uitstoot, is minder storingsgevoelig en vraagt minder onderhoud. Het ombouwen van de openbare verlichting draagt bij aan de duurzaamheid doelstellingen van de gemeente Schagen. Naast kostenbesparing, geeft LED-verlichting ook een verbeterde beleving. Deze witte LED-verlichting geeft een betere kleurherkenning op straat waardoor de sociale veiligheid verbetert. In totaal worden 640 lichtmasten en 11.260 verlichtingsarmaturen vervangen. Daarnaast worden er nog 165 sierarmaturen omgebouwd, zodat ook die voorzien kunnen worden van LED-verlichting.

Werkzaamheden

Halverwege juni van dit jaar start de aannemer met de daadwerkelijke uitvoering van de werkzaamheden. De bedoeling is dat de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2019 afgerond zijn. In de komende periode vertelt de aannemer uitgebreid over de werkzaamheden en wat dit voor de inwoners gaat betekenen.

Vorig bericht 8 nieuwe faillissementen in Gelderland (o.a. Fysiotherapeutisch Instituut Brus B.V., De Hoop Bakkers B.V.)
Volgend artikel 2 nieuwe faillissementen in Gelderland (o.a. Antvelink Onroerend Goed B.V. (Handelsnaam Property Beheer), Antvelink Investments B.V.)

Nu op WijGelderland